top of page

INFO

Tips voor het zoeken van de juiste DJ

Tips voor het zoeken van de juiste DJ

Belangrijke tips bij het zoeken en boeken van een DJ

 1. Zorg ervoor dat je weet welke DJ je krijgt en leg dit vast. Veel bedrijven verkopen drive-in shows met hele goedkope DJ’s erbij, zodat ze er zelf goed aan kunnen verdienen.

 2. Staat een DJ als advertentie in Google vermeld, ga er dan vanuit dat er meer geld gaat naar het adverteren dan naar de show en de DJ. Als je een lokale DJ wil, controleer dan ook bij de DJ waar hij/zij zelf vandaan komt. Bedrijven doen vaak alsof ze ook in jouw regio zitten, maar halen een DJ heel ergens anders vandaan.

 3. Ga niet blind op de recensies af die online staan. Veel bedrijven zetten alleen goede of fake recensies online. Recensies zeggen ook niet alles, want het blijft een persoonlijke smaak.

 4. Controleer en kijk in zijn/haar biografie naar hoeveel ervaring hij/zij heeft en waar hij/zij allemaal heeft gedraaid en draait de DJ jouw muziekstijl(en) die je wil horen?.

 5. Zijn er filmpjes of mixtapes te beluisteren van de DJ waar te zien is en/of te horen is hoe hij/zij draait.

 6. Kijk ook op de Facebookpagina en/of Instagram van een DJ om te kijken wat hij/zij allemaal doet.

 7. Zorg, voordat je definitief gaat boeken, dat je de DJ even telefonisch te spreken krijgt zodat je even een eerste indruk krijgt en dat je zeker weet dat de DJ ook enthousiast is om bij jullie te mogen draaien.

 8. Maak een top 10 van liedjes die je echt wil horen, zodat de DJ een richtlijn heeft voor jouw avond en vraag of hij/zij jou hierin kan voorzien. Te veel liedjes doorgeven heeft vaak geen zin omdat een ervaren DJ vaak heel goed weet wat wel en niet aanslaat en hij/zij heeft vaak aan een paar muziekrichtingen voldoende informatie.

 9. Kijk goed naar het totaalplaatje van een DJ. Komt hij/zij met professionele apparatuur?  Vraag hier anders ook om of laat dit meenemen in de offerte. (Voorbeeld vragen:  staan er Pioneer cd spelers?  Welk merk boxen gebruiken ze?  Zijn die boxen goedkoop of juist wat duurder qua kwaliteit, etc.)

 10. Maak goede afspraken over de volume-opbouw van de avond qua muziek en hoe je de avond afsluit. Een goede DJ geeft bij binnenkomst vaak de mensen ook de gelegenheid om even met elkaar te kletsen. Hij/zij bouwt het feest op en neemt de mensen mee in een muziekverhaal, maar sluit de avond ook goed af door niet abrupt te stoppen als het tijd is, maar dit goed aan te kondigen aan het publiek.

 11. Zolang je niks bevestigt, kan je nog alle kanten op dus laat je geen schuldgevoel aanpraten als een bedrijf of DJ met je in gesprek is geweest en je hebt toch het idee dat je niet tevreden zal zijn.

 12. Een goede DJ zal vaak aangeven dat hij/zij op de avond zelf zich aanpast aan de wensen, dan achteraf, want dan kan hij/zij er niks meer aan veranderen.Vraag aan de DJ of je op de avond zelf mag aangeven of de muziek te hard of te zacht staat en of hij/zij open staat voor suggesties.

 13. Helaas zijn er bedrijven die een hoop beloven maar niet leveren wat ze toezeggen, en vaak ook nog met onverwachte extra kosten komen als reiskosten of kosten voor een extra microfoon etc. Leg alles dus goed van te voren vast. Zorg dat je een totaalprijs hebt!

Succes bij het uitzoeken van de juiste DJ

Bel ons voor al uw vragen!
06- 1049 1457
bottom of page